halloween Keksz

Halloween kekszek (sütőtökös)

Kekszet, vagy csalunk! 🙂

dscf1114_2

Ezek a kekszek 1 évvel ezelőtt készültek, de csak a Kekszműhely nevű (jelenleg nem aktív) blogomon mutattam meg nektek, most viszont áthoztam ide is. 🙂 Tavaly ilyenkor egy címlapfotózáson voltunk már túl, aminek a témája a közelgő Márton nap és Halloween volt. Habár messze nem lettek TÖKéletesek a kekszek, nagyon imádtam csinálni, az utolsó pókok és pókhálók már egész ügyesen mentek. Hanna pedig egyenesen imádta, mert ő ugye marcipán őrült. 🙂

Keksz alapnak használhattok bármilyen formatartó (térfogatnövelő nélküli) kekszet. Ha mégse tartja, még akkor sincs veszve, mert egy kisebb kör alakú pogácsaszaggatóval egyforma korongokat tudtok formázni. mert itt ugye fontos a látvány most. 😉 Én ezúttal egy sütőtökös kekszet készítettem, csak hogy maradjunk a tök témánál. 🙂

Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
2 ek kakaópor
15 dkg sütőtök reszelve
(nyersen)
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 kisebb tojássárgája

nutella
fehér burkoló massza
(unidec)
színes marcipán

dscf1117_2

A liszteket a porcukorral és a kakaóporral elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és morzsalékosra gyúrjuk az egészet (aprítógéppel gyorsabb és hatékonyabb). Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sütőtököt és a tojássárgákat. Összegyúrjuk. Ha nagyon nem akar összeállni a tészta, nagyon kevés hideg vizet adhatunk hozzá mokkáskanalanként. Ha összeállt, fóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1 órára.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk korongokat belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. 12 perc alatt készre sütjük.

A tepsin hagyjuk kihűlni. A keksz méretével megegyező kiszúróval szúrjunk ki korongokat a kinyújtott, hófehér burkolómasszából. (Étkezési keményítőt szórva a munkalapra könnyedén tudjuk nyújtani.)

Minden kekszet kenjünk meg nagyon vékonyan nutellával (vagy más “ragasztó” anyaggal), és helyezzük rá a korongokat. Kézzel kicsit igazítsuk meg, ha szükséges.

Marcipánból készítsünk figurákat, és pici vízzel ragasszuk fel a korongokra őket.

Facebook-on is megtalálsz! 😉

A blogot a Receptneked.hu támogatja!