Pille könnyű túrós desszert, amit néhány keveréssel állítasz össze, és mehet is a sütőbe. A nevét onnan kapta, hogy a sütinek nincs alja. 😉 Ki gondolta volna, mi? 😀 Tehát nem egy tésztarétegre épülő sütiről van szó.
Ezen a néven több túrós recept is fellelhető az interneten más-más elkészítési móddal. Most mutatok nektek én is egyet, aminek az alapját a Salátagyárban fellelhető pillekönnyű túrós lepény adta. Apró változtatásokat eszközöltem rajta, mert azt tapasztaltam, hogy nekem néha bizony meggyűlik a bajom a túróval. 🙂 Így létrejött egy nem gluténmentes változat, ráadásul cukorral dolgoztam. 🙂
Hozzávalók
1/2 kg túró
5-8 dkg porcukor
(vagy ennek megfelelő mennyiségű természetes édesítőszer)
1 ek baracklekvár (opcionális)
1 ek házi vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 citrom vagy narancs reszelt héja
4 ek liszt
2 tojásfehérje
csipet só
Tetejére
2 tojás sárgája
2 ek tejföl
2 ek baracklekvár (opcionális)
Formába
1-2 ek búzadara
A feladat roppant “bonyolult”. 🙂 Ha valami úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt, az azt sugallja, hogy hamar végzünk. És most így kezdünk. Tehát melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, a lekvárral, a tejföllel, a reszelt citrom/narancshéjjal, majd a liszttel elkeverjük, végül beleforgatjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjét. Egy formát béleljünk ki sütőpapírral, és pici búzadarával szórjuk be az alját. Öntsük bele a túrós keveréket. A tojások sárgáját keverjük ki a tejföllel és a lekvárral, és ezzel kenjük meg a tetejét. Toljuk be a sütőbe, és süssük addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Tanács: 16 cm-es tortaformában sütöttem, ebben fél óra kellett a sütinek nálam, hogy elkészüljön.
Andi fele mennyiséggel dolgozott, az ő lepénye 15 perc alatt megsült, tehát minél laposabb, annál hamarabb készül el. Ennek függvényében válaszd meg a tepsi méretét. 😉
Az süti cukor és lisztmentes változatát ITT találod meg.
HAHOPIHE KONYHÁJA A FACEBOOK-ON!
JANUÁRI RECEPTVERSENY A RECEPTNEKED.HU OLDALÁN! NE HAGYD KI!