Ha már elkezdtem csokorba szedni a kekszeket, illetve a sós vendégváró falatokat, akkor most jöhetnek a pékáruk. Egyik sem igényel igazán nagy erőfeszítést, böngésszétek, és süssétek meg 7végén valamelyiket a családnak! 😉
Kezdhetjük is az egyik alapélelmiszerünkkel a felsorolást. Kenyér. Mégpedig burgonyás. Még sose rontottam el, szóval bátran merem ajánlani. A héja istenien ropogós, és vastag. Aki a kenyér héját szereti, az hozzáláthat a sütéséhez. Receptekért mindig kattintsatok a fotókra, és elnavigálódtok az eredeti poszthoz! 😉
Burgonyás kenyér
Egy magos kenyér legyen a következő delikvens. Előre kevert lisztet használtam a fehér mellé. Nagyon finom lett, de nem árt itt megjegyeznem, hogy mi a fehér kenyeret szeretjük. (Ejj-ejj!!! 🙂
Magos kenyér
A Kenyér Világnapjára (Okt. 16.) készítettem apró cipókat és kenyérkéket. Fincsik lettek! Hát lássuk most őket is újra! (A fokhagymás lett a kedvenc a kettőből, ennek ismét az az oka, hogy a rozsliszt nem az első helyen szerepel nálunk a lisztek listáján :-p – márpedig a hagymás, az rozsos 😉 – ettől persze még finom!!!! )
Hagymás-rozsos-lenmagos cipó
Fokhagymás-lenmagos minikenyér
Jöhetnek a kiflik. A puha, foszlós, igazán finom kiflik… Maradt Márton-napról vagy Karácsonyról kisült kacsa-, vagy libazsírotok? Hát használjátok fel egy részét ehhez a kiflihez. Garantáltan nem fogtok csalódni benne, nekünk a kedvencünk!
Kacsazsíros kifli
Aztán tölthetjük a kifliket sajttal és zöld fűszerrel is. Így önmagában fogyasztva is megállja a helyét a reggeliző asztalon.
Sajtos-metélőhagymás kifli
Jöhet most egy tejes kifli, némi rozsliszttel készítve. De mehet csupa fehér liszttel is, ha nem bánjátok! 😉 Isteni mindkét verzió!
Tejes kifli (rozsos)
Akkor most jöhet néhány édes variáció is, hátha az jobban tetszik. Bár mi ezeket inkább uzsonnára szoktuk fogyasztani a gyerekekkel. De ez csak az én dilim, ők reggelire is meg bírják enni 😀 A briósom azóta szebb ám, csak még nem cseréltem fotót, ez az első kísérlet volt még.
Briós (sima)
Briós vanília krémmel töltve – Isteni!!!
Kakaós csiga (kelesztés nélküli)
Jöhetnek most már a kalácsok is akkor. Egy részük még a blogolás elkezdésekor készült, a fotók a szokásosnál is bénábbak 😀 Ez senkit se riasszon el, a minőség minden esetben kiváló! 😉
Kakaós kalács
Angyalkalács
Gesztenyés-vaníliás kalács
A tonkababos kalácsot tonkabab nélkül is elkészíthetitek, ez csak egy plusz ízvilágot kölcsönöz neki. De ha van vanília rudatok, azt is tehettek esetleg helyette a tésztájába! 😉
Tonkababos kalács
És ezzel nagyjából a végére is értem a felsorolásnak. Azonban van egy receptem, amit nem igazán tudnék hova csoportosítani. Leginkább szerintem itt állja meg a helyét. Igazából egy kiadós leves mellé kísérőnek a legtutibb, de nekünk a múltkor maradt belőle jó sok, és nagyon jól esett reggelire is egy bögre tejes kávé kíséretében. 😉 Íme a “kakukktojás”:
Kolbászos-medvehagymás kombe
Válogassatok kedvetekre, és ha tetszik 1-1 receptem, írjátok meg bátran a bejegyzések alá hozzászólásban, vagy a hahopihekonyhaja@gmail.com e-mail címre, vagy gyertek a Facebook-ra, és keressétek HahoPihe Konyháját! Természetesen a negatív kritikát is szívesen fogadom, de bízom benne, ilyen nem lesz! 🙂