A palacsintát nem lehet megunni. Íme néhány különleges darab, amit talán még nem próbáltál, de szívesen megkóstolnád…
A palacsinta nálunk örök kedvenc. De nem csak nálunk, a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon sok családnál is. Megmutatom a mi kedvenceinket, amiket eddig próbáltunk, amiket szerettünk. Bár itt megjegyzem, hogy gyakorlatilag palacsinta még nem maradt nálunk parlagon…. 🙂 Elsőként jöjjön az én személyes kedvencem, ami az öntettől volt igazán különleges. Ha tehetitek, próbáljátok ki, eszméletlen finom! RECEPTEKET A CÍMRE, VAGY A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETITEK EL!!!
MOGYORÓKRÉMES PALACSINTA FEHÉRBOROS KÖRTEMÁRTÁSSAL (Recept!)
Aztán nyilván nem kell egy kis leleményességért a szomszédba menni, hisz ma már a hiperek polcain tucat szám sorakoznak a különböző konyhai kellékek. Olyanok is, amivel pl. ilyen cuki szív alakú palkókat lehet sütni, ezzel kedveskedve a családnak. A különlegesség a formán kívül az öntetben rejlik, a mentás csokiszósz kiválóan passzol a túróhoz! Ki ne hagyd! 😉
PALACSINTA SZÍVESEN – MENTÁS CSOKIÖNTETTEL (Recept!)
Aztán ha uncsi a hagyományos verzió, akkor próbáld ki a forrázott kefires palacsintát. Ízben hasonló a hagyományoshoz, ám sokkal lágyabb a tésztája, egyszerűen nagyszerű!
FORRÁZOTT KEFIRES PALACSINTA (Recept!)
Ha a forrázáson is túl vagyunk, akkor kísérletezhetünk tovább. Például cseréljük le a liszt egy részét zabpehelyre, majd a palacsintákat töltsük tele isteni finom fahéjas, almás, pudingos töltelékkel. A siker garantált!
ZABPELYHES PALACSINTA ALMÁS TÖLTELÉKKEL (Recept!)
A bátrabbak el is hagyhatják a lisztet, és készíthetnek egy különleges, mangókrémmel dúsított, mindenében lisztmentes palacsintát.
LISZTMENTES ÖVEZET – ZABPALACSINTA ÉS MANGÓKRÉM (Recept!)
Ha pedig van feleslegessé vált tojásfehérjénk, akkor se csüggedjünk, abból is tudunk palacsintát sütni. És ha még mákot is teszünk a tésztájába, igazán nem lesz oka panaszra a családnak…
HABKÖNNYŰ, MÁKOS PALACSINTA (Recept!)
Jó válogatást a receptekhez! 😉
FACEBOOK-on pedig itt találtok meg ———–> HahoPihe Konyhája