Gyerekjáték az elkészítése, isteni finom, és az egész család imádni fogja.
Nálunk semmi perc alatt fogytak el ezek a helyes kis golyók, és még a keserű kakaópor se riasztotta el az aprónépet, egészben kapták be őket, és csupa kakaós kezecskék és szájak követelték a repetát. 🙂 Készült natúr és aszalt áfonyás változat, volt amit kókuszreszelékbe, volt amit kakaóba forgattam. A hamis raffaello golyókat készültem már napok óta legyártani, de mindig elfelejtettem tejport v. sűrített tejet venni. Tehát az itthoni hozzávalókból kellett dolgoznom, így lettek inkább pudinggolyók. Lássuk, mit használtam.
Hozzávalók
1 csomag vaníliás pudingpor
5 ek cukor
4 dl tej
5 dkg kókuszreszelék
15-20 dkg darált keksz
aszalt áfonya (elhagyható)
hempergetéshez kakaópor/kókuszreszelék
3 dl tejet elkezdek forralni, a maradék tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverem. Amikor forró a tej, hozzáadom a pudingos keveréket, és addig kevergetem, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen hozzáadom a kókuszreszeléket (az aszalt áfonyát is ekkor tettem bele, de nagyon apróra vágva), és félreteszem hűlni.
Ha kihűlt, annyi darált kekszet keverek hozzá, amennyivel szépen összeáll az egész annyira, hogy golyókat tudjak formálni. (Megkóstolhatjuk, mert ha nem elég édes, hozzászitált porcukorral még orvosolhatjuk a problémát.) Picit vizes kézzel megformázom a golyókat, amiket vagy sima kakaóporba, vagy kókuszreszelékbe forgatok. Tálalásig hűtőben pihentek.
Még több falatnyi desszertre vágysz?
Mit szólsz a Nutellás piskótagolyókhoz? (Katt a képre!)
Esetleg a pilóta kekszgolyókhoz?
Sőt, ITT még találsz pár golyót, kutass bátran! 😉
Számtalan recept közül válogathatsz a Receptneked.hu oldalon is!
És ha Facebook-on keresnél, itt találsz meg: