Élvezzük az őszt, mert “Ő” is tartogat számunkra kincseket. Ilyen kincs pl. a szilva és a füge is….
Kaptunk pár szem fügét, ami egyéb, sürgősebb teendőim miatt már épp kezdett veszíteni fiatalságából, feszességéből, így sürgős beavatkozásra szorult. Kipótoltam egy kis szilvával, megdobáltam jó sok csokilencsével, és villámgyorsan belekevertem a kedvenc muffin tésztába. A végeredmény pont 12 db szaftos, nagyon puha, nagyon ízletes muffin lett, amit semmi perc alatt eltüntetett a népes gyerekhad (2 fős taglétszámmal). Jó, azért picit besegítettünk mi is nekik Férjjel. De nézzük az arányokat. 😉
Hozzávalók
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
2-3 tk vanília kivonat
(vagy aroma)
2 tojás
csipet só
20-25 dkg liszt
1 tk sütőpor
kb. 1 dl tej
5-6 kisebb füge
3-4 nagyobb szilva
2 szűk marék csokilencse
(vagy darabolt étcsoki)
A megtisztított fügét feldaraboltam, kézzel szétnyomkodtam. A szilvát kimagoztam, majd apró kockákra vágtam.
A puha margarint a cukorral kihabosítottam. Hozzáadtam a vanília kivonatot, a tojásokat, a csipet sót, és alaposan kikevertem. Beleszórtam a sütőporral elkevert lisztet, jól összekevertem, majd a tejjel csomómentesre kevertem. Hozzáadtam a gyümölcsöket, beleszórtam némi csokilencsét, és az egészet elkevertem.
Muffin papírral bélelt formában 12 részre osztottam a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (Tűpróba!)
Gyertek Facebook-ra is! 😉
Recept recept hátán itt: