Desszert Menü

Ha ősz, akkor fahéjas szilvapuding…

Mit kezdj néhány szem megmaradt, kissé már puha szilvával? Főzz vele pudingot. Vaníliásat, fahéjasat, finomat…

szilvapuding

Egyszerűen már nem volt kedvem sütni. De volt pár szem szilva, amit muszáj volt megmenteni. Mert kidobni nem volt szívem, viszont ha hagyom még parlagon 1-2 napot, akkor az a sors várt volna rá. Úgyhogy főztem vele pudingot. Nagyon egyszerűen, viszont nagyon finom lett. Ez még csak az én véleményem (de nyilván nem hazudok), a család este kóstolja meg… szerintem részükről sem lesz panasz.

Hozzávalók
30 dkg kimagozott szilva
1 csapott tk fahéj
(vagy ízlés szerint kevesebb)
1 cs. vaníliás főzős pudingpor
5 dl tej
4+1 ek cukor
fél dl víz

szilvapuding

A szilvát a fél dl vízzel, 1 ek cukorral és a fahéjjal elkezdjük összefőzni. Nagyjából 5-10 percig. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadunk 4 dl tejet, és forralni kezdjük. Közben a pudingport a 4 ek cukorral és az 1 dl kimaradt tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a szilvás tejhez. Folyamatosan kevergetve addig főzzük a pudingot, amíg be nem sűrűsödik, és el nem kezd pöfékelni. Ekkor lehúzzuk, és tálkákba adagoljuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtő tesszük. Jó kanalazást! 😉 Ugye, hogy nem is volt bonyolult?

Ha pedig további szilvás receptekre vágysz, íme:

EXPRESSZ SZILVÁS GOMBÓC
SZILVA CSATNI
SZILVÁS LEPÉNY
SZILVÁS LEPÉNY II.
VÖRÖSBOROS SZILVALEVESGYORS TEJFÖLÖS LEPÉNY
RETRO PISKÓTA

Facebook-on pedig ITT találtok… Már ha keresnétek… 🙂

Vélemény, hozzászólás?