Konyhai tippekből sosem elég. Egy jó háziasszony pedig igyekszik minden trükköt alkalmazni, hogy minél hatékonyabb legyen a konyhában. Gondolom te is jártál már úgy, hogy kissé megfonnyadt a zöldség a várakozásban, vagy leégett az étel a serpenyőben. Ebben a bejegyzésben ezekre is olvashatsz megoldást, sőt kiegészítettem nektek még 8 másik szuper konyhai trükkel, amit nem árt, ha megjegyeztek. Higgyétek el, egyszer hasznotokra lehet… A sorozat 1. részét ITT, a 2. részt pedig ITT olvashatjátok.
1. Kissé megfonnyadt a zöldség, mert megfeledkeztél róla? Ne csüggedj, még nem veszett minden kárba. Ha hideg vízbe 1 evőkanál ecetet teszel, és ebbe teszed a zöldséget, visszanyeri frissességét.
2. Örök szabály, hogy a petrezselymet csak akkor tedd az ételbe, amikor az már elkészült. Így nem vész el a benne lévő vitamin.
3. A növényi tejszíneket szuper jól fel lehet verni, de én pl. egyáltalán nem szeretem az ízét. Viszont volt már rá példa, hogy a sima tejszín nem lett elég kemény. Erre használják sokan a habfixet. De van egy kézenfekvőbb megoldás is. Keményebb, és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát tesztek bele.
4. A darált dió, vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve teszitek el felhasználásig. Sőt, a dió és a mák is kiválóan bírja a fagyasztást.
5. A fagyasztott halak kiolvasztás után olykor kiábrándítóan víz ízűek. Tapasztaltad már te is? Van erre is megoldás, mégpedig ha tejben olvasztod fel! Sőt, mondom tovább…. a tejbe tegyél zúzott fokhagymát, kevés borsot. A végén isteni finom, zamatos íze lesz a kisült halnak.