Bögrés recept, rém egyszerű! 🙂
Ez az a süti, amit nem a kinézete miatt szeretünk, hanem az íze miatt. Szeletelni nem mindig egyszerű, de igazából nem is érdemes próbálkozni vele. Simán kanalazzuk poharakba, vagy müzlis tálba, és ha szeretnénk, tegyünk hozzá fagylaltok, mert kifejezetten jól passzol hozzá. A blogon megtaláljátok EPRES és MÁLNÁS változatban is, bár akkor még nem gluténmentesen készült. De ebből is láthatjátok, hogy ezt is el lehet készíteni egy cöliákiásnak nyugodtan.
Hozzávalók
32 x 24 cm-es tepsihez
sárgabarack (kb. 50 dkg)
1 ü magozott meggybefőtt, vagy friss meggy
1,5 bögre rizsliszt
1,5 bögre gluténmentes zabpehely
1 bögre cukor
csipet só
1-2 kk fahéj
25 dkg margarin/vaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A sárgabarackot megmossuk, félbe, vagy négybe vágjuk, de fel is kockázhatjuk, majd beleszórjuk a tepsibe a lecsepegtetett meggyel együtt. A lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a csipet sót és a fahéjat késes aprítóba borítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hideg (!!!) margarint/vajat, és az egészet morzsásra őröljük. (Ha nincs aprítótok, akkor a száraz részeket előbb keverjétek jól el, és utána az egészet morzsoljátok össze a kezetek segítségével a margarinnal/vajjal.)
2-3 marékkal rászórunk a morzsából a gyümölcsökre, és kissé átforgatjuk az egészet. A maradék morzsát szórjuk rá egyenletesen, kissé nyomkodjuk rá. Mehet is be az időközben felmelegedett sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt süssük meg. A gyümölcsből kiszökött lé szépen bugyborékolni fog a morzsa körül itt-ott. Csodás. Az illata pedig isteni. (Az utolsó 5 percben én egy grillezést még rákapcsoltam a sütire.)
Facebook-on is megtaláltok, gyertek bátran, hozom a friss gluténmentes recepteket, vagy böngészhettek a régiek között is! 🙂 Instagramon is vagyok, megtaláltok! 🙂
A blog működését a Receptneked.hu biztosítja! 🙂