Pékáru Sós falatok

Virslis copfok

Nem kell keleszteni, gyorsan elkészíthető, mivel egyszerű sütőporos tésztája van. És még finom is. 🙂

IMG_6856_2

A héten kétszer is készült ilyen, este megsütöttem, hogy másnap jusson a gyereknek (és férjnek) tízóraira. Nekem nem is jutott, csak egy falatnyi… :-p Nem volt sem időm, sem pedig kapacitásom kelt tésztával bíbelődni, így a már bevált pupusa tésztarecepthez nyúltam. Szerintem maximálisan jól működött, tényleg finom lett.

Az egyetlen “nehézség” a receptben a fonás lehet, de nem bonyolult ez se, inkább icipicit időigényes. De tényleg csak kicsit. 😉

Hozzávalók
8 copfhoz
8 virsli
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1 tk fokhagymapor
(elhagyható, vagy más fűszerrel pótolható)
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz

A sütőt melegítsük elő 220 fokra.

A lisztet a sóval, a sütőporral és a fokhagymaporral keverjük el. Adjuk hozzá az olajat és a langyos vizet. Gyúrjuk puha, nem ragacsos tésztává.

Osszuk 8 egyenlő részre, majd mindegyiket további 2 részre.

A virsliket szeleteljük fel kisebb darabokra, vastagabb karikákra. 2 darabka tésztát egyenként kisodrunk, és elkezdjük befonni úgy, hogy mindig közé illesztünk egy-egy darab virslit. Megpróbáltam fotóval alátámasztani nektek, de egy homályosat sikerült kattintani és lemerült a gép aksija…. azért megmutatom, hogy lássátok, de tényleg homályos (én szóltam)! 🙂

IMG_6854

A kész fonatokat emeljük át sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le őket vékonyan egy kis olajjal, majd toljuk be a felmelegedett sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt süssük szép világosra. Vigyázzunk, ha túlsütjük, kemény lehet a tésztája!

Ha megkentük olajjal, megszórhatjuk magokkal is bátran!

Vendégvárónak is tökéletes!

Facebook-on is megtaláltok, itt! 😉

Itt pedig keresgéljetek bátran több ezer kipróbált olvasói recept között!