Meggyes, epres, citromos…. megvan? 🙂 (Nekem a zöldalmás nem rémlik) Szeretted? 🙂 Melyiket? Én a meggyesért voltam oda, de az eprest és a citromost is nagyon szerettem.
Múltkor készítettem nektek egy összefoglalót néhány retro édességről, és többen is emlegettétek a jó öreg joghurthabot. Múltkor vettem rengeteg citromot, és akkor már tudtam, hogy ebből bizony az lesz. A 2. kísérlet mondhatni tökéletes lett. Az elsőt is befaltuk az utolsó cseppig, ott még próbáltam elkerülni a zselatin használatát (nem nagyon szeretem), de rájöttem, hogy kell a tökéletes állag eléréséhez. Zselatin fix-et használtam végül, ez tűnt a legegyszerűbbnek, nem kellett melegíteni, külön edényt használni.
Hozzávalók
4 személyre
200 g sűrű, natúr joghurt
200 ml tejszín (min. 30%-os)
1 citrom leve és reszelt héja
1 csomag zselatin fix
50-60 g porcukor
A joghurthoz adjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom lereszelt héját, belefacsarjuk a levét, és jól elkeverjük.
A tejszínt elkezdjük felverni. Amikor már kezd nőni a térfogata (de még nem kemény hab), fokozatosan szórjuk hozzá a zselatin fixet, és ezzel verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a citromos-joghurtos keveréket, és pár pillanatig tovább verve jól habosítsuk ki. Töltsük poharakba, és hagyjuk a hűtőben pihenni néhány órát, amíg szépen összeáll.
Aztán huss, kanalazzuk, élvezzük, nosztalgiázzunk. 🙂
HahoPihe Konyhája a Facebook-on itt!