Receptek dióval, mogyorókrémmel és vanília pudinggal…. Tuti trió!
E heti játékunk, mely 2 hétig is eltartott, hogy összeszerkesszem, három olyan összetevőből áll, ami szerintem már önmagában is kiváló, hát még együtt. Nézzük, ki mit készített, összeszedem nektek a recepteket egy csokorba, hogy válogatni tudjatok! A velem együtt készülő szorgos blogkövetők receptjeit a képekre kattintva eléritek, a Facebook oldalamon közzé téve.
Nutellahabos krémes (sütés nélkül)
Hozzávalók
babapiskóta
10 dkg aszalt sárgabarack
1/2 liter tej
1 cs. vaníliás (főzős) puding
5 ek cukor
10 dkg vaj
2 marék dió
2 ek cukor
4 dl tejszín
2 ek porcukor
1-2 ek mogyorókrém
Egy 30×16-os jénai tállal volt dolgom. Kipakoltam az alját babapiskótával, amennyi pont belefért. Az aszalt sárgabarackot apróra vágtam, és rászórtam. A pudingból, a cukorból és a tejből a csomagoláson leírtak alapján pudingot főztem. Miután levettem a tűzről, hozzáadtam a vajat, és addig kevertem, amíg el nem olvadt benne. Ezután ráöntöttem a barackos piskótára, és félre tettem hűlni. Száraz serpenyőbe dobtam a mozsárban megtört diót a cukorral együtt. Addig pirítottam, míg a cukor el nem kezdett karamelliziálódni. Ekkor újra mozsárba tettem (forró, tehát csak olyan mozsarat használjunk, ami állja a hőt), és darabosra törtem. Rászórtam a vaníliás pudingra. Ezután már csak a hab volt hátra. A tejszínt mély tálba öntöttem, és a cukorral együtt kemény habbá vertem. Végül belekanalaztam a mogyorókrémet, és ezzel is elkevertem, de már csak annyira, hogy elkeveredjen a tejszínben. Rákanalaztam a diós puding tetejére, és szépen kanál segítségével elegyengettem. Kakaóporral megszórtam, és hűtőben pihentettem néhány órát. Másnapra érte el a tökéletes állagot, isteni finom desszert lett belőle! 😉
És akkor most jöjjenek sorba a desszertek, ahogy kaptam őket. Elsőként Petrától egy Kinder Bueno szelet apró módosítással. A tetejére nem hab, hanem csokoládé került. Elmondása alapján szempillantás alatt eltűnt az összes 🙂
Kinder Bueno szelet Petrától (receptért KATTints!)
Recept forrása: http://goo.gl/tj1WIp
Timi az egyik legaktívabb tag ebben a játékban, most is készült, mégpedig nem is akármivel… Most azonnal kérek egy nagy adagot belőle! Ezt muszáj lesz kipróbálnom, kiváltképp azért, mert az aranygaluskát az egész család imádja nálunk.
Mogyorókrémmel töltött aranygaluska Timitől (receptért KATTints!)
A kelt tészta receptje innen származik: http://goo.gl/MISPDJ
Ilona sem most játszik velünk először, az ő receptjei is mindig különlegesek, ez most sincs másként. Tejberizs alapra “építette” rá a házi vanília krémet, majd a nutellát, minden réteget ostyalapokkal elválasztva. Ezt is fel kell vennem az elkészítendők listájára…
Tejberizs szelet vanília krémmel és nutellával Ilonától (receptért KATTints!)
Jucus először játszik velünk, és én mindig nagyon örülök az új csatlakozóknak is, mert minél többen vagyunk, annál jobb. Igaz, nekem annál több munka, de ez sose riasszon el senkit 🙂 Ő is egy Kinder Bueno szelettel készült, megtartva az eredeti receptet, és habbal a tetején.
Kinder Bueno szelet Jucustól (receptért KATTints!)
Recept forrása: http://goo.gl/oMGPX5
És végezetül még egy recept tőlem, aminek a fotója nem lett valami fenomenális, mert kutyafuttában készült. Igen, a süti is, meg a fotó is, pedig Férj szülinapi tortája. De visszatekintve a múlt hétre, már annak is örülök, hogy végül kapott 😀 És tortában sosem voltam valami jó….
A kakaós kevert tészta receptjét használtam, kakaó helyett darált dióval. Vaníliás krém ugyanaz, mint fentebb a krémesnél, a barna krém pedig 25 dkg mascarpone porcukorral és nutellával kikeverve. 😉 Meggyet is kapott, amitől csálé lett, az íze viszont kárpótolt a kinézetért 😀
Köszönöm Nektek, hogy velem tartottatok, és megosztottátok az olvasókkal és velem az alkotásitokat!
Gyertek Facebook-ra, hogy naprakészek legyetek a bloggal kapcsolatos
és nem kapcsolatos bejegyzésekkel! 😉
Itt találtok: HahoPihe Konyhája
Ha pedig szeretnél csatlakozni a következő heti játékunkhoz, akkor nem árt, ha Te, vagy a családból valaki szereti a tengeri herkentyűket…. Bea hármasa következik: CITROM, KAGYLÓ, TEJSZÍN… 🙂 Főzzetek/süssetek ezekkel az összetevőkkel, és várom a recepteket a hahopihekonyhaja@gmail.com címre!