Kelt tészta Pékáru

Szalámis kelt “virágok”

Amikor már uncsi a szendvics, jól jön egy kis változtatás…. 😉

DSCF9986

Hozzávalók
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
~1,5 dl langyos tej
1 kk cukor
2 tk só
1/2 dl olaj

15-20 dkg (fűszeres) sajtkrém
20 dkg vékonyra szelt szalámi
kb. 15 dkg reszelt sajt
12 szelet bacon

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez, sózzuk, hozzáadjuk az olajat, és egy rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva legalább fél órát pihentetjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra téglalap alakúra kinyújtjuk majd 12 egyforma csíkot vágunk belőle. Minden csíkot megkenünk vékonyan sajtkrémmel. Ráhelyezzük a szalámikat úgy, hogy kissé fedjét egymást, és a tészta egyik oldalán picit kilógjon. Megszórjuk reszelt sajttal, majd lazán feltekerjük. Körbetekerjük bacon szalonnával, és vékonyan kivajazott muffin tepsibe helyezzük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.

Ha túl szorosra tekerjük, ahogy nő a tészta térfogata sülés közben, a közepe kihegyesedhet, ahogy ez a fotón is látszik néhány darabnál. Az ízén mondjuk nem ront semmit. 😉

Facebook oldalamat itt találod!

Kukkants be ide, ha sok tízezer recept között keresnéd a neked valót! 😉