Pihe-puha, illatos uzsonna/reggeli a gofri szerelmeseinek…
Néha le kell törölgetni a port a gofrisütőről, valahogy ritkábban kerül elő, mint bármelyik másik konyhai eszközöm, pedig szeretjük a gofrit. 🙂 Úgyhogy a minap uzsonna készült, néhány vaníliától illatozó, az almától pedig igazán lágy gofri formájában. Vanília pudinggal megtölthetjük bátran, de egy tejszínhab ellen se fog nagyon tiltakozni. 😉
Hozzávalók
15 dkg margarin
5-8 dkg cukor
4 tojás
1-2 ek vanília kivonat
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1,5 dl tej
2 közepes alma
sütéshez kevés olaj
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyesével beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd felváltva a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül belereszeljük az almát, és már készen is vagyunk.
A gofri sütőt előmelegítjük, egy ecsettel vékonyan kiolajozzuk, és kb. 2 púpos evőkanálnyi masszát teszünk a közepére a tésztánkból. Összecsukjuk, és szép pirosra sütjük. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a tészta. /Ki gondolta volna, mi? 😀 /
Ehetjük magában, de főzhetünk hozzá egy finom kis vanília pudingot is, de tejszínhabbal, vagy lekvárral sem utolsó. 😉
A ropogós csokis gofri receptjét itt találod:
Sajtos tallért sütni sem utolsó dolog a gofrisütőben ám! 😉 Fini lesz!
Facebbok oldalamat itt találod, ha keresnéd:
Számtalan receptet pedig itt: