Desszert Menü sütés nélküli édességek

Könnyű és habos – barackos-pudingos szelet sütés nélkül

Mondhatni dupla élvezet. Élvezed egyszer, hogy nem kell sütni, hanem 15 perc alatt összeállíthatod mindenféle különösebb nehézségek nélkül. És élvezed másodszor is, amikor megeszed, mert könnyű, mert csokis, mert gyümölcsös, mert habos, mert kekszes, és mert finom… 🙂

DSCF1800_2

Férj és B. úgy gondolták a barack totál felesleges dolog bele. Valójában szerintem az volt a gondjuk, hogy az egyik barack amit felszeleteltem nem volt édes. Erre érdemes odafigyelni, és ti kóstoljátok meg, mielőtt beleteszitek, mert ez igazán édes és lédús barackkal a jó. De készíthetitek befőttel is, akkor viszont garantáltan nem lesz ilyen “édes”-gondotok… 🙂

38 x 26-os tepsiben készítettem, így sok embernek jutott belőle…

Hozzávalók
háztartási keksz/vajas keksz
3 cs. főzős csoki puding
1,5 liter tej
15 ek cukor
10 dkg vaj
3-4 nagy őszibarack
4 dl tejszín
3 ek porcukor
1 cs. habfixáló
3-4 ek mascarpone

Az adagok a fent írt 38×36-os tepsire vonatkoznak. A tepsi alját kipakoljuk kekszekkel. A tejet 2 dl kivételével elkezdjük forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Hozzádobtam 10 dkg kockára vágott vajat, addig kevergettem, amíg el nem olvadt, majd az egészet óvatosan ráöntöttem a kekszekre. (Azért óvatosan, mert a kekszek elkezdhetnek szétcsúszni, ha hirtelen nyakon borítjuk, azt pedig nem akarjuk.) Gyorsan kipakoltam a még forró puding tetejét is kekszekkel. A barackot felszeleteltem, és rásorakoztattam a kekszre. A tejszínhabot a porcukorral elkezdtem felverni, 1 perc után hozzáadtam a habfixálót, és kemény habbá vertem. Hozzáadtam még a mascarponét, és gyorsan elkevertem. Ha nem elég édes, porcukorral még ekkor elkeverhetjük, érdemes megkóstolni. rásimítjuk a barack tetejére. Díszítésként étcsoki forgácsot használtam. Behűtve tálaljuk. Érdemes 1 éjszakát pihenni hagyni, hogy összeérjen.

Hasonló egyszerű receptekre vágysz? Értesülnél a friss bejegyzésekről? Van Facebook hozzáférésed?
Ha igen, akkor gyere, és lájkold, kövesd az oldalam, hogy ne maradj le semmiről!

Kollázs
HAHOPIHE KONYHÁJA

Vélemény, hozzászólás?