Forró nyári napok elmaradhatatlan hűsítője a limonádé! Tegyük kicsit különlegessé…
Igen!!! Már hetek óta várom, hogy közzé tehessem ezt a bejegyzést. Amikor sütött a nap, nem volt citromom. Aztán amikor volt, a nap nem sütött 🙂 De most végre minden klappol, jön a hőség, készülhettek a kerti medence partyra, grillezésre, napozásra. És ne felejtsetek behűteni egy jó nagy adag limonádét! Bazsalikommal! Ja, hogy azt ti csak a milánóihoz és a pizzához használjátok? Új időszámítás kezdődik. Mert most kipróbáljátok (ha még nem tettétek) limonádéhoz, és rájöttök, hogy a bazsalikom működik paradicsom nélkül is. Nem is akárhogy. A család kedvence lett immár harmadik éve, mikor is Dolce Vita blogján rábukkantam. A mentának azóta ebben a formában befellegzett 🙂
Ezúttal eperrel készült…
Hozzávalók
15 dkg cukor
2 liter + 2 dl víz
4 lédús citrom
1-2 lime
6-8-10 friss bazsalikomlevél
pár szem eper
A cukrot 2 dl vízzel felfőzzük. Amikor gyöngyözni kezd, lezárjuk, beledobjuk a bazsalikom leveleket, és én itt adtam hozzá az epret is. Hagyjuk kihűlni. Botmixerrel nekiesünk, de csak úgy tessék-lássék módon. Belecsavarjuk a citromok és a lime-ok levét, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel. Kancsóba szűrjük, hogy a sűrűje ne kerüljön már a kész italba. Behűtve tálaljuk. A poharakba dobhatunk 1-1 bazsalikom levelet díszítésnek. Nálunk rendszerint így készül az utóbbi években a limonádé, és fene mód szereti az egész család. Igen, még Férj is. Még akkor is, ha az elején úgy nézett rám, mint egy ufóra, amikor mondtam, hogy bazsalikom van benne. Igaz ezt azután mondtam neki, hogy megkóstolta. Nem kapkodunk el soha semmit előre 😀
A tavaly lencsevégre kapott natúr citromos-bazsalikomos verziót
ITT találjátok.
Engem pedig Facebook-on
ITT!