Desszert Menü

Ropogós csokis gofri

Borús idő és rossz kedv tökéletes ellenszere ez az isteni, ropogós gofri, amiben ott lapul a mennyei étcsokoládé. Tökéletes páros!
csokis gofri
Mint ahogy azt már többször is említettem, a család 50%-a igen kevés zöldséget fogyaszt. Ilyenkor jönnek a különböző trükkök, amikor kedvelt ételekbe beleteszem azt, ami másként sose fogyna el. Nézett is ma rám 2 szép kis cukkini a konyhapulton. Ebből az egyik ebben a gofriban végezte. De nyilván nektek nem kötelező alkatrész ez hozzá, csak egy lehetséges opció! 😉
Hozzávalók
1 kis cukkini
(opcionális)
15 dkg margarin
5-8 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1,5 dl tej
étcsokoládé
sütéshez kevés olaj
csokis gofri
A cukkinit meghámozzuk, legyaluljuk. A puha margarint a cukorral habosra dolgozzuk, és egyesével hozzáütjük a tojásokat, mindegyikkel jól eldolgozva a tésztát. Hozzáadjuk a cukkinit, majd ezután jöhet a sütőporos liszt, és a tej, felváltva adagolva, végül beleszórjuk az apróra vágott csokoládét. A gofrisütőt bekapcsoljuk, ha felmelegedett ecsettel enyhén beolajozzuk, rákanalazzuk a masszát, összecsukjuk, és szépre sütjük. Jó étvágyat hozzá! 😉
És, hogy mire jó még a gofri sütő? Hát nem csak gofrit sütni! 😉 Ha kíváncsi vagy, nézd meg EZT a receptet! 😉
Facebook-on mindig első kézből értesülhetsz az új bejegyzésekről. Gyere, és csatlakozz! 😉

Vélemény, hozzászólás?