Mindenki ismeri, majdnem mindenki szereti, és valahogy mégis lemaradt eddig a blogról…..
Egyik hétvégén vetette fel Férj, hogy úgy enne piskótatekercset. Olyan hagyományosat. Úgyhogy csináltam egyet, aztán megkentem két oldalról két különböző ízű lekvárral, hogy ki-ki maga választhasson kénye-kedve szerint.
Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a tekercseknek nem volt idejük szépen összeállni, mert azonnal fogyasztásért kiabáltak. Ha hagyjátok néhány órát pihenni, a lekvár szépen átjárja a piskótát, összeáll a süti és szebben tudjátok szeletelni. 🙂 De hát akinek azonnal kell, annak azonnal kell, nincs mese….
Hozzávalók
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 mk sütőpor
lekvár
Most fordítottam a sorrenden, de szerintem teljesen mindegy, hogy előbb a sárgáját keverjük-e ki és adjuk hozzá a felvert tojáshabot, vagy fordítva… De akkor mondom fordítva. 🙂
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd összeállni, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és így verjük keményre. Ha már kellően összeállt a habunk, ne hagyjuk abba a keverést, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját és mind a hattal keverjük alaposan el.
Ha ezzel is kész vagyunk, egy fakanál segítségével keverjük a habba a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát terítsük el egy sütőpapírral bélelt, nagy méretű (amit a sütőhöz adnak) tepsin és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük szép világos sárgára (tűpróba!).
Egy konyharuhát enyhén nedvesítsünk be, majd fektessük rá a kisült, még forró piskótát. Húzzuk le róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével tekerjük fel óvatosan, de jó szorosan.
Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg gazdagon lekvárral és tekerjük újra vissza. Hagyjuk néhány órát pihenni, hogy a lekvár átjárja a piskótát, majd szeleteljük fel és porcukorral meghintve kínáljuk.
Keresd HahoPihe Konyháját Facebook-on és Instagramon is!