Az utolsó pillanatban is neki állhatsz, készítheted pihentetés nélkül is, de akár még ma (vagy szilveszter reggelén) begyúrhatod, hogy délután már csak frissen kisüsd a buliba. És nem, nem csalás, se élesztőt, se sütőport nem tartalmaz, bízzatok bennem! 😉
Köszönöm Nektek, hogy ennyien velem voltatok az elmúlt esztendőben, és hogy ennyien napi szinten jelen vagytok az életemben a hozzászólásokkal, megosztásokkal, privát üzenetekkel. 🙂 Remélem a jövő év is hasonlóan szuper lesz, én igyekszem majd minél több új recepttel megajándékozni titeket, ti pedig cserébe gyertek, és legyetek részesei a blognak, hogy életet adjatok neki, hogy minél többen lehessünk.
Ezzel a szuper pogácsa recepttel kívánok nektek nagyon boldog új esztendőt!
Hozzávalók
40 dkg liszt
25 dkg kemény margarin/vaj
15-20 dkg túró
2 tk só
1 kis pohár tejföl
ha malacot készítünk, a szemének egész fekete bors
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk (ne túl vékonyra, mert nincs benne térfogatnövelő), pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. (Vagy sajttal, szezámmaggal, amivel szeretnétek.) 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
B.Ú.É.K.