Csoki és banán randevúja a gyerekek (és felnőttek?) örök kedvencével, a tejbegrízzel….
Nyilván nem kell részleteznem kisgyerekes anyukáknak, hogy a tejbegríz milyen jó kis jolly joker kaja. Lévén, hogy a bárányhimlő miatt még nem tért vissza B. étvágya, igyekszem azt készíteni, amire azt mondja, hogy megenné. És ha ez azt jelenti, hogy 2 naponta tejbegríz, akkor 2 naponta tejbegríz. :-p Majd visszarázódunk, no. Hogy neki, és nekünk se legyen olyan snassz, ezúttal másképp készült. Banánpudinggal, és étcsokoládéval megszórva. Fincsi volt. 😉
Hozzávalók
1 liter + 3 dl tej
csipet só
110 gramm búzadara
2 csomag banán ízű pudingpor
8 ek cukor
étcsokoládé
1 liter tejet a csipet sóval elkezdünk melegíteni. Amikor már forró, de még nem forr, folyamatosan kevergetve beleszórjuk a búzadarát, néhány percig együtt főzzük. Amikor már kezd a gríz megdagadni a tejben, a pudingport a cukorral és a maradék 3 dl tejjel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a tejbegrízhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és lefedve kicsit pihentetjük.
Étcsokit durvára darabolunk, és ezzel megszórva kínáljuk a tejbegrízt. Ha a tejbegríz még meleg, a csoki szépen megolvad rajta, és még finomabb lesz. 🙂 Karikázhattok mellé valódi banánt is, ha szeretnétek. 😉
A pudingos tejberizst kóstoltátok már?
(Receptért kattints a fotóra!)
Vagy az igazán különleges, és finom kókuszos tejbegríz tortát?
(Receptért kattints a fotóra!)
Játssz az iPadért! Siess, mert már csak pár napod van, ne maradj le! 😉