Miért vegyük meg a bolti ízfokozókkal feltuningolt fűszerkeveréket, ha szimplán elkészíthetjük mi magunk is abból, ami van otthon? Fűszeres polca meg szinte van mindenkinek. 😉
A receptre itt bukkantam, némileg a saját fűszereimre formáltam. Szerintem zseniális lett! A lenti mennyiség kb. 1-1,2 kg húshoz elegendő. Dolgozhatunk friss és szárított fűszerekkel is.
Hozzávalók
2,5 ek só
1 ek pirospaprika
2 tk őrölt bors
1 ek aprított petrezselyem
(jó a szárított is)
2 gerezd fokhagyma
(vagy 2 tk fokhagymapor)
1 ek oregano
2 tk kakukkfű
az alábbiakból egy csipet jót tesz az ízeknek:
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
őrölt kömény
Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, készíthetünk nagyobb adagot, és jól záródó üvegben tárolhatjuk. De készíthetünk frissből is, ezt érdemes egyből használni, vagy szárítsuk ki, és akkor ugyanott vagyunk, mintha eleve szárítottal lett volna dolgunk. 🙂 A fűszereket alaposan összekeverjük, ha vannak nagyobb darabok, jó célt szolgál egy mozsár. Ezután nincs más dolgunk, mint a húst alaposan bedörzsölni ezzel a fűszerrel, és hagyni néhány órát (de legalább felet) állni. Serpenyőt forrósítunk, kevés olajat teszünk bele, és a husit szép pirosra sütjük. Szelet és csíkozott húshoz is tökéletes, ráadásul nagyon jó lesz nyáron kerti grillezéshez is. 😉
PITA KÉSZÍTÉSE HÁZILAG
FACEBOOK-ON ITT TALÁLSZ MEG
A LEGJOBB RECEPTEKET ITT KERESD