Unod a sima főtt rizst? Vagy van egy kis maradékod, de már szívesebben ennéd más formában? Esetleg te is olyan vagy, hogy eleve is szereted pl. a tartárt a főtt rizshez, és néha még össze is kevered? Nos, ha igen, akkor ezt a receptet is szeretni fogod. 😉
Hozzávalók
főtt rizs
konzerv kukorica
1 kis fej hagyma
(a lila mutatósabb)
(én sóval, borssal, majorannával ízesítem)
1 tk porcukor
1 tk citromlé
1 kk mustár
2 ek majonéz
bors, csipet só
1 kis doboz tejföl
petrezselyem
A rizst nem mértem le, körülbelül 30 dkg lehetett megfőve. A porcukrot a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a sót, a borsot, majd a tejfölt, és alaposan összekeverjük. Én ilyenkor szoktam megkóstolni, érdemes, hogy tudjuk, kell-e még valami bele, hogy az ízlésünknek megfeleljen. A kész mártásba beletesszük a rizst, majd a kukoricát (én csak fél dobozzal használtam fel, de mehet bele bátran az egész is), és a nagyon vékonyra szeletelt hagymát (félbe vágjuk, úgy szeleteljük). Alaposan összekeverjük, és aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét. Ha nincs friss, a szárított is megteszi. Nálunk nagyon ízlik mindenkinek.
Ha mégis inkább a majonézes burgonyára szavazol, annak itt találod a csavaros receptjét, de nem kell megijedni, tök és alma nélkül is csúcs szuper, de ha tehetitek, egyszer próbáljátok ki így is!
HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOKON IS
MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB RECEPTES PORTÁLJÁN MINDENT MEGTALÁLSZ!