Ha nem sietünk, akkor is laza fél óra alatt elkészül egy adag. Laktató, és nagyon finom!
Lángosra vágytam. De valami újra, másra. A sütőporos lángos receptjéhez nyúltam, ami kicsit megosztó recept lett az olvasók között, bár örülök, hogy még így is sokkal nagyobb többségben vannak azok, akik szeretik 🙂 Én nagyon szeretem, és bár imádom a kelt lángost, annak lelke van. És törődni kell vele. Nem lehet összecsapni, mert akkor inkább neki se állj. Viszont mivel nem mindig rendelkezek annyi idővel, amennyivel kellene, nekem a sütőporos recept tökéletesen bevált. És most még meg is töltöttem. 🙂
Hozzávalók
40 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék
(elhagyható)
3 ek olíva olaj
2 ek kefir
1,5-2 dl langyos víz
Töltelék
reszelt sajt
szalámi/sonka
Sütéshez olaj
A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amennyivel összeáll a tészta. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem fánkszaggató) köröket szaggatunk ki. Megfogunk egy kört, kézzel kicsit még kihúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk, és ráillesztjük a tetejére.
Nagyon alaposan körben a töltelék mentén összenyomkodjuk, és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink. Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk és a töltelék. (A leeső részeket újragyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, töltjük.) Olajat forrósítunk, és szépen lassan megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát. Picit hagyjuk hűlni a nyelv égési sérüléseinek elkerülése végett, aztán mártogathatjuk tejfölbe, ehetjük natúr. Vendégváró falatoknak is megteszi. 😉
10 PERCES FÁNK RECEPT A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ!
HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK OLDALA
JANUÁRI RECEPTVERSENY A RECEPTNEKED OLDALÁN! NE HAGYD KI!