Desszert

Omlós almás lepény – csokival

Egyszerűen elkészíthető, az alma mindig kéznél van, a csoki pedig egyszerűen néha kell. 🙂

DSCF4940

A süti a blogon már fellelhető körtés-diós lepény mintájára készült az itthon fellelhető alapanyagokra lecserélve. Ismét jó dolog sült ki belőle. 🙂

 Hozzávalók
10 dkg cukor
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
20 dkg vaj
1 tojás
2 ek vanília kivonat
2-3 db alma
5-10 dkg étcsoki

A cukrot, a lisztet, a sütőport alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és alaposan elmorzsoljuk a száraz keverékkel. Ha kész, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a tojást, majd egy “labdát” gyúrunk. Ha nem menne, pár csepp vízzel segítsünk a dolgon, de tényleg óvatosan, mert hajlamos nagyon hamar ragacsossá válni a tészta. Ha kész, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsibe igazgatjuk. Az almákat megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, és felszeleteljük. Szorosan rátesszük a tésztára, a tetejét megszórjuk feldarabolt étcsokival, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. (Az utolsó 10 percben légkeveréses üzemmódra kapcsoltam.) Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, és porcukorral hintsük meg. /Ha marad másnapra, rájöttök, hogy másnaposan a legfinomabb./

KÖRTÉS-DIÓS LEPÉNY ITT

Körtés-diós lepény

HAHOPIHE A FACEBOOK-ON ITT

RECEPTVERSENY A RECEPTNEKED OLDALÁN ITT

Vélemény, hozzászólás?