Mennyei, puha, csupa csoki, ráadásként 5 perc alatt kikeverhető. Ezúttal egy gluténmentes változatot kaptok, kókuszliszttel és aszalt sárgabarackkal…
Kevés jobb csokis sütit tudok elképzelni a brownie-nál. Nálam ez az etalon. 5 perc időráfordítás, majd 20 perc sütés, ergo fél óra múlva már tolhatod is befelé a megrepedezett tetejű, belül rendkívül puha és szaftos, tömény csokis szeleteket. És nincs megállás. Egy tepsivel is szempillantás alatt nyoma vész. Hát még akkor, ha egy csapat tigrisnek készül. Ezt a sütit ugyanis a minimanók (taekwondo ovis/kis iskolás csapat) részére sütöttem, megünnepelve a sikeres övvizsgájukat. Gluténmentes, mert az egyik kisfiú gluténérzékeny. Süthettem volna 3 tepsivel is, mert volt keletje. Ráadásul az anyukák elől úgy kellett eldugnom, mert majdnem megették az edzés végéig a gyerekek elől 😀 Azóta várják a receptet, úgyhogy nem halogatom tovább, íme…
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
(nézzük meg a csomagolást, hogy gluténmentes legyen)
20 dkg vaj/margarin
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
csipet só
11 dkg kókuszliszt
10 dkg aszalt sárgabarack
A felkockázott étcsokit a szintén felkockázott vajjal/margarinnal tűzálló tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Félretesszük. A kókuszreszeléket kávédarálóval finomabbra őröltem. A 3 tojást a csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kevertem. Ehhez öntöttem a vajas/margarinos olvasztott csokoládét. Beledobáltam a nagyon apróra vágott sárgabarackot, végül a kókusszal elkevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe (32×24) öntöttem. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és 20-25 perc alatt készre sütöttem. Akkor jó, ha a teteje kezd megrepedezni, de belül még puha. Kicsit hagyjuk kihűlni, és lehet szeletelni. Jó étvágyat!
A sütikre készítettem marcipánból 2 kis manót, egy fehér öveset és egy sárga csíkosat. Igaz sumo birkózókra jobban hasonlítanak, de az öv a lényeg 🙂 Gyurmázásból meg sose voltam jeles :-p
Van Facebook oldalam is, ha szeretnél csatlakozni, szeretettel várlak itt:
HahoPihe Konyhája