Érdekességek

Kakaó kisokos – 3 elronthatatlan alaprecept kezdőknek

Zakkant bloggerek zakkant bejegyzései…. 🙂

Detti rejtélyekkel teli habarása, Petra exkluzív vajas kenyere után kaptam a “labdát”, hogy bevezessek mindenkit a KAKAÓ világába…. Bemutatok nektek 3 alapreceptet, amit nem árt, ha jól begyakoroltok, mert ha a reggeli kakaót elrontjátok, akkor a gyerek egész napját tönkretehetitek… 🙂 Mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetszőt! Figyeljetek és olvassatok!

Instant kakaó instant anyáknak…

A kakaóról mindenki tudja miért instant. De mi anyák miért is? Van gyereked? Van. Akkor tudod. Nincs, akkor figyelj. Nálunk így néz ki egy átlag nap.

Anyaaaaa gyere! (Most!) Anyaaaaaaaa játszol velem? (Most!) Anyaaaaaaaaaaaa kérek inni! (Most!) Anyaaaaa nézhetek mesét? (Természetesen Most!)…. stb. stb. stb. Tehát mi is instant-ak vagyunk. Azonnal cselekvőek. Mint a kakaó, ami azonnal oldódik. Noha cukor sok van benne, azért sokaknak kapóra jött ez a “találmány” “Nyúléktól”.

nesquik215
Kép forrás

Hozzávalók
1 álmos, korán kelő anyuka
legalább 1 gyerek
1 bögre
2,5 dl tej (feltéve, ha a bögre űrtartalma nem kisebb ennél)
/jobb, ha nagy bögre-kis tej párossal dolgozol, bár ááá tök mindegy, mindegyikből kilötyögtetik/
2 tk instant kakaópor
mikró (mert itt most minden instant)

Tejet bögrébe kitölt, mikróba betesz, 45 másodperc 800 watton, ujj beledug, nem e forró, kakaó bele, megkever, gyereknek felszolgálni. Kész, mehetsz wc-re és sminkelni. Van 2 perced erre.

Anya kakaója

bögre
Kép forrás

Tudod, amit anyukád csinált neked reggelente a 80-as években, amikor még gyerek voltál. Vagy korábban. Még az instant korszak előtt. Amikor anya ugyanolyan álmos volt reggel, mint én most, 2014-ben. De neki nem volt nyulas kakaója.

Hozzávalók

1 álmos, korán kelő anyuka
legalább 1 gyerek
1 ek kakaópor (nem instant)
2 ek cukor
5 dl tej
1 retro nyeles lábas
lábas
Kép forrása

Lábas tűzhelyre fel, 5 dl tej bele, forralni, kakaót cukorral és pár ek tejjel kikeverni, majd a forró tejhez önteni, folyamatosan kevergetve. Égési sérülések elkerülése végett ajánlott hagyni hűlni. Hűlés után a tetejéről a hártyát el kell távolítani (ez különösen fontos abban az esetben, ha szívószállal kívánjuk elfogyasztatni kiskorú egyedekkel), majd az ébredő gyerek kezébe nyomni a fenti retro bögre kíséretében.
Ez is kész, mehetsz wc-re és sminkelni. Van 2 perced itt is.

Ovis kakaó

Hozzávalók
Ugyanaz, mint fentebb, az “Anya kakaójánál”, azonban egy fontos eltérés mégis akad!!!
FIGYELEM!!!! NAGYON FONTOS, HOGY NEEEE HÁRTYÁZD LE!!!! És az is, hogy ne szívószállal kínáld… 😀

kakao
Kép forrása

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod, viheted! 🙂 Köszönöm, hogy elolvastál, hogy az oldalamon jártál. Gyere máskor is, sok receptet találsz, amik mind kipróbáltak, amiket szeretünk, és sokszor el is készítünk. Facebook-on is megtalálsz ITT.

A staféta átadva Andinak (Salátagyár), aki bemutatja nektek az ecetes fejes salátát! 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?