Vagy nevezzük szimplán forró almás táskának. Aki szereti a McDonald’s étterem forró almás pitéjét, az minden bizonnyal el fogja készíteni ezt a verziót is. Már ha szeret sütögetni az illető. És csalódni se fog benne, mert rendkívül fincsi. Noha nem a tökéletes koppintása az eredetinek, van olyan finom. És tudjuk hogyan, miből készült, nem kell tartanunk semmi nem odavaló alapanyagtól. A töltelék mondhatni zseniális, a tészta isteni, függetlenül attól, hogy nem hólyagos, és nem morzsálódós. Nálunk család imádja, (B. kedvence) és gyanítom a tornyosuló almakupac sorsa is ez a pite lesz még a héten.
A töltelék mennyei, és a tészta is kiválóan passzol hozzá függetlenül attól, hogy mint írtam nem az a morzsálódós. Ennek még előnye is van, morzsák híján kevesebbet veszítünk el a desszertünkből ugyebár… 😀
Nézzük miként készül…
Hozzávalók
Tésztához
25 dkg liszt
5 ek olvasztott vaj
fél kk só
(én tettem bele 1 ek cukrot is)
10-12 ek víz
Töltelékhez
30 dkg megpucolt alma
1 ek citromlé
3-4 ek cukor
1 dl víz
fahéj
1 ek főzős vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)
Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 ek vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet
Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
Köszönet a receptért Csiperkének!
Forrás: http://goo.gl/EzC92z
Miért nem tudom kinyomtatni a recepteket????
El szeretném készíteni Őket, de nem tudom kinyomtatni. Miért?
Üdv: Marcsi
Most próbáld meg! 😉 Be lett állítva az oldalon egy másolás védelem, hogy ne tudják a fotóimat “ellopni”. Még teszt üzemmódban van nálam a dolog, de most a kedvedért visszavettem! 😉 Remélem most menni fog, szép estét!
Közben utánanéztem, a recepteket ki tudod nyomtatni. Igaz, nem csak az írásos rész, hanem az oldalsó sávban található dolgok is benne lesznek. Ha nem a főoldalamon vagy, hanem rákattintasz az adott recept nevére, és nyomtatásra mész, akkor ki fogja adni. Próbáld meg kérlek, ha gondolod 😉 Egy darabig hagyom akkor feloldva a tiltást, de idővel szerintem vissza fogom állítani. Remélhetőleg addigra kap az oldalam egy nyomtató ikont, és akkor ez a hiba is ki lesz küszöbölve 😉 Köszönöm a türelmed, HahoPihe
Ebből az adagból hány táska lesz? Köszi
Szia! “A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk”
Jó sütögetést! 😉
Szia!
Végre volt időm megcsinálni és a család imádja! Egyből dupla adag készült és alig van már belőle. Köszönet a sok jó receptért!
Üdv: Monshe
Szia! Ennek nagyon örülök! 😉 Nálunk is duplázni kell az adagot :-p Köszönöm, hogy megírtad a véleményt, mindig jó érzés visszajelzéseket olvasni!