Ígértem a spenótos grissininél, hogy egy másik verziót is fogok hozni. És mivel az előző bejegyzésem egy mártogatós volt, így most jött el ennek az olasz ropinak az ideje. Nem bonyolult, ne számítsatok nagy durranásra ám 🙂 A titok pusztán abban rejlik, hogy a víz helyett sűrített paradicsommal készült a tészta (a hígabb fajtából). Ettől kapott szép narancssárga színt, és keltett az íze pizzás benyomást. No meg a bazsalikomtól, oregánótól, kakukkfűtől is, amit még belebújtattam. Gyorsan fogyott…
Mártogathatjátok általatok elkészített avokádó krémbe, sajtkrémbe, ízesített tejfölbe. De önmagában is megállja a helyét.
Hozzávalók (kb. 25 rúdhoz)
25 dkg liszt, 1 tk só, csipet cukor, 1,5 dl paradicsomlé v. a hígabb fajtájú sűrített paradicsom, 1/4 élesztő, 2 ek olívaolaj, bazsalikom, oregano, kakukkfű
A hozzávalókat össze kell gyúrni, min. fél óra pihi meleg helyen, aztán jöhet a ropi gyártás. Sütőpapírral bélelt tepsire rá, 250 fokos sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.