Van benne minden, ami egy hűvös őszi estén jól tud esni…. Illatos fahéj, zamatos sütőtök, lelket boldogító csoki…
Ez egy 2 évvel ezelőtt készült fotó. 🙂 Akkor készült ez a süti, amikor közösen játszottunk (talán emlékeztek), hogy 3 megnevezett hozzávalóból mindenki készített valamit, és beküldhettétek nekem a fotót és receptet. Szerettem azt a játékot. 🙂
Gondoltam önálló posztként is megállja a helyét ez a recept, még akkor is, ha a fotóért nem rajongok túlzottan….
Garantáltan jó illatok fogják belengni a lakást, a fahéj és a csoki is piszok jól áll ennek a sütinek, én a helyetekben tuti kipróbálnám! 😉
Hozzávalók
1 tojás
csipet só
10-15 dkg sült sütőtök
10 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tejszín
(2,5 dl tejföllel helyettesíthető)
2 kk fahéj
1 púpos kk szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
20 dkg liszt
A sütőtököt félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, feldaraboljuk és 180-200 fokos sütőben megsütjük. (A süti nálunk úgy készült, hogy egy nagyobb adag tököt lesütöttem, és egy keveset elvettem belőle a sütihez, a többi tököt önmagában ettük meg.)
A sütőt a sütihez melegítsük elő 180 fokra.
A sült sütőtököt kicsit megtörjük (nyilván nem nehéz, mert nagyon puha), hozzáadjuk a tojást, ezzel jól elkeverjük. Mehet hozzá a csipet só, a cukor és az olaj.
Ezután a fahéjjal, a tejszínnel (vagy tejföllel) is jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a feldarabolt étcsokoládét, végül pedig a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A forró sütőbe tolva kb. 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.