Nyáron szabadban sütögetni a legjobb….
Nálunk grilltárcsán készült néhány hete, de nyársra húzva, grillrácson sütve is szuper, sőt ha az idő nem engedi, bent a konyhában a serpenyőben sütve is megteszi. Fűszerkeveréket már elég régóta nem veszek a boltban, itthon kutyulunk össze mindenféle fűszert, és azt használjuk. Azokat használom, ami épp van. Kikeverek egy adagot, ami kb. 2 kg húshoz elegendő, ami megmarad, azt üvegbe zárva tárolom a következő felhasználásig.
Hozzávalók
1 kg csirkemell filé2-3 nagyobb vöröshagyma
0,5 dl olívaolaj
Fűszerkeverék 2 kg húshoz
2 ek só
1 ek pirospaprika
2 tk őrölt bors
1 ek aprított, szárított petrezselyem
2 tk fokhagymapor
1 ek bazsalikom
1 ek oregano
12 tk kakukkfű
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt kömény
1 csipet chili por
A fűszereket alaposan összekeverjük. Amit nem használunk fel, azt jól záródó üvegben tárolhatjuk.
A csirkét alaposan megmossuk és nagyobb kockákra felvágjuk. A vöröshagymát is nagyobb darabokra kockázzuk. Egy tálba tesszük a húst és a hagymát is, megszórjuk gazdagon a fűszerkeverékkel, rálocsoljuk az olajat és nagyon alaposan összeforgatjuk. Lefedve néhány órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
A grilltárcsát (vagy serpenyőt) felforrósítjuk, rátesszük a hagymás húst és megsütjük.
Friss salátával, és/vagy fűszeres parázsburgonyával kínáljuk!