Sütőporos, extra gyors kiflik az első lépésektől a falatozásig mindössze 30 perc alatt! 😉 Kívül roppanós, belül rendkívül puha!
Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy adag tonhalkrém a hűtőben, és egy adag hamis velőpástétom is. De egy morzsányi kenyérféle se volt itthon. Kint -8 fok van, idebent pedig rendkívül hétfő. 🙂 A kocsit inkább nem indítanám be, gyalog nincs az a pénz, amiért kidugjam az orrom. Süssünk. De mire élesztő felfut, bedagaszt, pihentet, kinyújt, megint pihentet, megsüt, éhen halok….
És akkor jött el a pillanat, amikor úgy döntöttem, ez bizony sütőporos kifli lesz. És láss csodát, az ötlet kipattanása után 30 perccel már falatoztam is a meleg kiflit. Nem kell hajnalban kelnetek, ha hétvégén reggel friss péksütivel akarjátok meglepni a családot. 😉 Sőt, egy fáradt munkanap után is beleférhet az időnkbe, hogy friss meleg kiflit adjunk vacsira nekik. 😉
Grátiszként én csomagoltam a közepébe egy kis reszelt sajtot is, ami plusz dobott rajta, de enélkül is elkészíthető mindössze 5 hozzávalóból! 🙂
Hozzávalók
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj/margarin
1 kk só
1 kk sütőpor
12,5 dkg kefir/joghurt
reszelt sajt
(opcionális)
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A liszthez adjuk hozzá a sót, a sütőport, és elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal. (Késes aprítóban gyorsabb.) Hozzáadjuk a kefirt, és gombóccá gyúrjuk.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk (ha szeretnénk, megszórjuk reszelt sajttal, de ez el is hagyható). Éles késsel, vagy pizzavágóval 6 cikkre vágjuk a kört. Szélesebb felénél kezdve feltekerjük, és kifli alakúra hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, vizes ecsettel megkenegetjük (nem muszáj), és a már meleg sütőbe tolva kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük. (Én 180 fok légkeverésre kapcsoltam, amikor már betettem a sütőbe.) Isteni finom kiflik lesznek belőle, becsszó! 🙂 Próbáljátok ki! 😉
Még nyúlik benne a sajt a közepén…. 🙂
FACEBOOK-ON IS VAGYOK, GYERTEK, KATT IDE! 🙂
Több ezer recept, több, mint 700 ezer rajongó! 😉 Kukkantsatok be a Receptneked-hez is! 🙂