Brownie Desszert

Boci brownie II. (Túrós-áfonyás)

Ragacsos, csokis brownie savanykás aszalt áfonyával, és túrófoltokkal. Nem csak mutatós, de isteni finom is.

DSCF0702_2

Szerintem nagyjából tavaly nyáron készült ez a süti, most találtam rá a képekre. 🙂 De ez bármikor aktuális, nincs benne szezonális gyümölcs, úgyhogy télen-nyáron gyárthatjátok, ehetitek! Márpedig brownie-val bármikor le lehet venni bárkit a lábáról. Szerintem a legjobb találmány a világon sütifronton. 🙂

Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 tk vanília kivonat
3 tojás
csipet só
11 dkg liszt
15-20 dkg aszalt áfonya

Túró pettyekhez
15 dkg túró
5 dkg cukor
1 tojás sárgája
3-4 dkg búzadara

A sütőt melegítsük elő 180 fokra!

A csokoládét a vajjal vízgőz felett (vagy óvatosan mikróban) felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a csipet sót, a vanília kivonatot, majd a kihűlt vajas csokoládés masszát. Beleforgatjuk a lisztet és az aszalt áfonyát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A túrót kikeverjük a cukorral, a tojássárgával és a búzadarával. A tepsiben lévő nyers masszára foltokban rákanalazzuk a túrót. A már felmelegedett sütőbe téve kb. 20-25 perc alatt süssük készre. akkor jó, amikor a teteje szépen berepedezik már, de középen még enyhén ragacsos az állaga.