Isteni. A cukkinitől könnyű, a fetától még ízletesebb lesz az egyszerű fasírt…
Cukkini, cukkini, cukkini…. gyakorlatilag tele van vele a piac, az ára is abszolút baráti, fogyasszuk bátran. Enném én önmagában is, de a család jelentős része csúnyán nézne rám, így nekik inkább az óvatosabb verziót vonultatom fel mindig, amikor a kedvencekbe belecsempészem. Persze, látható így is, de egy kis ráhatással megkóstolják, aztán rájönnek, hogy jó. 😉
Egy hűtőben kallódó feta is került a húsmasszába, jó döntés volt.
Hozzávalók
40 dkg darált hús
10-15 dkg feta sajt20 dkg cukkini
(reszelve mérve)
1 tojás
só, bors, fokhagyma
petrezselyem
zsemlemorzsa
sütéshez 1-2 ek olívaolaj
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és állni hagyjuk kicsit. Közben a darált húst sózzuk, borsozzuk, zúzott, vagy szárított fokhagymát és apróra vágott (vagy szárított) petrezselymet adunk hozzá. Rámorzsoljuk a fetasajtot, ráütjük a tojást, és hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt cukkinit. Kézzel alaposan összegyúrjuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyivel egy jól kezelhető masszát kapunk. Gombócokat gyúrunk. Ebből a mennyiségből nekem 10 egyforma méretű, egyenként 8 dkg-os gombóc jött ki.
Egy serpenyőben 1-2 ek olívaolajat hevítünk, majd a gombócokat a tenyerünkben kissé szétlapítjuk, és így helyezzük a serpenyőbe. Közepes lángon megsütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, majd kedvünk szerinti körettel tálaljuk.
Facebook-on is várlak, gyere! 😉
Ne hagyd ki a nyár legtutibb receptversenyét se! Részletekért KATT a képre! 😉