Egy falatnyi fahéjas almás pite….
Nem, nem fasírt. Bármennyire is hasonlítanak a kis golyók a zsemlemorzsába forgatott húsgolyókra. Az álca csal, mert ezek bizony nagyon lágy, nagyon könnyű, nagyon fahéjas, nagyon almás, nagyon finom golyócskák, amiknek 15 perc múlva már hűlt helyük volt…
A golyók terve Szofikától van, már többször készítettem, de sose jutottam el egy kattintásig. Hát íme, most megérkezett. 🙂 Egy kis csavar került a “tésztába”, minden más változatlan. Szeressétek ti is! 😉
Hozzávalók
30 dkg hámozott, kimagozott alma
citromlé
1 tk vanília aroma
2 tk fahéj
0,5 csomag vaníliás pudingpor
kb. 0,5 dl víz
kb. 20 dkg darált keksz
(használhattok zabpelyhet is akár)
10 dkg porcukor
darált keksz a forgatáshoz
A meghámozott, kimagozott almát lereszeljük, és a cukorral, kevés citromlével, a vaníliaaromával és a fahéjjal puhára pároljuk. A vízzel a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almához, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, besűrítjük. (Puding nélkül is szuperül működik a recept, ez csak egy kis plusz hozzá.) Ha kész, félrehúzzuk a tűzről.
Kissé hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a porcukrot, és annyi darált kekszet, amennyivel egy szép gombóccá összeáll a “tésztánk”. Ezután kedvünk szerinti méretű golyókat formálunk, és darált kekszben (vagy kakaóporban, fahéjas porcukorban) meghempergetjük őket.
Helyezzük tányérra, tegyük ki az asztal közepére, és figyeljük…. :-p Akarom mondani, előbb együnk belőle, mert aztán nem lesz mit figyelni. 🙂
Gyere Facebook-ra is, várlak! 😉
Még több receptre vágysz? Kukkants be ide is: