Aki amúgy is hűtőtáskával jár egész napra strandolni, igazán belefér egy üvegben a meggyleves is. 😉
Ez még egy tavalyi fotó, teljesen megfeledkeztem már róla, de szerencsére időben találtam rá, hisz épp tombol a meggyszezon. 😉 Főzzétek, hűtsétek, vigyétek, egyétek
Hozzávalók
1 kg meggy
2 dl vörösbor
6 dl víz
8 dl tej
fahéj
cukor (ízlés szerint, de kb. 6-8 ek)
1 csomag vaníliás pudingpor
+1 dl tej
Ekkor a pudingport az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, folyamatosan keverve hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük. Eltávolítjuk a levesből a vanília rudakat és a teaszűrőt. A levest jól behűtjük.
Fogyaszthatjuk otthon, vagy egy csatos (jól záródó) üvegbe téve bátran tegyük bele a hűtőtáskába, és vigyük magunkkal a partra, a gyerekek örülni fognak neki. 😉
Ui: kiskanalat is csomagoljatok! 😉