… avagy így készül az isteni makrélás sajtkrém…
Jamie nekem nagyon régóta kedvenc, pont azt szeretem benne, ami bennem nincs meg. A laza, egyszerű stílusát, hogy olyan könnyed mozdulatokkal “dobál” mindent az edénybe, az asztalra. Egyszerűen jó nézni, kikapcsol és lenyűgöz. A 30 perces fogásait pláne szeretem, még akkor is, ha tudom, hogy soha nem lennék képes 30 perc alatt megvalósítani mindazt, amit ő varázsol elő a keze alól. 🙂 De mondom, pont ezért szeretem. A minap este őt néztem. Jó, nem őt, csak a műsorát, na. 🙂 És ott készítette ezt az isteni mártogatóst/kenyérre valót. Biztos veletek is elő szokott fordulni, hogy megláttok valamit, és nem tudtok szabadulni a gondolattól, hogy nektek kell. Ez nekem most pont ilyen volt, úgyhogy már másnap indultam a makréla boltba, hogy vegyek makrélát. 🙂
Mi most friss, ropogós zsemlékkel fogyasztottuk, és a 3 éves kiscsajom őrült mód burkolta befelé a reggelit, öröm volt nézni. 🙂 A füstölt makréla isteni finom, a sajtkrémmel párosítva igazán ízletes, lágy krémet kapunk végeredményként, amihez a petrezselyem tökéletesen passzol. Köszi Jamie! 😉
Hozzávalók
1 kisebb füstölt makréla
25 dkg krémsajt
fél csokor petrezselyem
bors
kevés mustár
friss citrom leve
olívaolaj
A füstölt makréla húsát lehúzzuk a gerincről, ha van benne hosszabb szálka, azt is távolítsuk el, majd dobjuk az aprítógépbe. (Én a bőrét is lehúztam.) Tegyük hozzá a sajtkrémet, a petrezselymet, facsarjunk rá kevés citromlevet, 1-2 mk mustár is mehet bele, némi bors, és hogy igazán Jamie-s legyen, egy kis olívaolaj természetesen. 🙂 Az egészet daráljuk krémesre. Kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünk szerint. Szerintem só már nem fog kelleni bele, mert a makréla elég sós, de ezt mindenki döntse el maga. Az eredeti recept szerint némi torma is került a krémbe, én ezt kihagytam, noha úgy gondolom azzal is isteni (legközelebb kipróbálom), most nem vágytam rá.
Kínálhatjuk friss, ropogós, csíkokra vágott idényzöldségek mellé mártogatósként, vagy kenhetjük ropogós zsemle közé, ahogy most mi is tettük. 😉 Jó étvágyat!
Gyere Facebook-ra is, várlak!
Kukkants be ide is, nem fogsz csalódni: