Pékáru

Házi bagett

Lepd meg a családot friss, ropogós francia kenyérrel! 😉

DSCF6258_2

Erre a fotóra most találtam rá a gépen, valahogy elfelejtettem még feltenni a blogra, pedig már szerintem több, mint fél éve készült (van az 1 is). De tudjátok, ami késik, nem múlik! 😉

Hozzávalók
40 dkg liszt
0,5 dl tej
csipet cukor
2,5 dkg élesztő
2 dl víz
3 ek olívaolaj
1,5 tk só

A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a csipet cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos tejjel, és hagyjuk felfutni (kb. 15 perc). Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és szép sima tésztát gyúrunk/dagasztunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).

Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, és 2-3 (inkább 3) egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből hosszú bagettet formázunk, és letakarva meleg helyen még 20 percet pihentetjük. Amíg pihen a sütőt melegítsük elő 210 fokra.

Egy kis vízzel lespricceljük a bagetteket, és betoljuk a forró sütőbe. 25-30 perc alatt szép világosra, ropogósra sütjük.

Facebook-on megtalálsz itt:

regi

Több ezer recept között böngészhetsz Karácsony előtt (is) a Receptneked oldalán!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?