Igazi testet-lelket melengető finomság a hűvös őszi napokra...
A muffin néha hajlamos parkolópályára kerülni nálunk, hogy utána újult erővel, hirtelen megint betörjön a köztudatba. Ne kérdezzétek miért van ez. Pedig több tucat muffin papírom van, ugyanis soha nem tudok ellenállni az új csini daraboknak, amikbe úton útfélen belebotlok. Ezúttal egy abszolút full extrás darabot hoztam nektek, van benne vanília, körte, csoki, és ropogós fahéjas cukor a tetején. Igazi testet-lelket melengető finomság a hűvös őszi napokra. Kalóriát nem számoljuk, saccperkábé több tucat van benne… 🙂 És hogy milyen illattal árasztja el a lakást ez a süti? Próbáld ki, és megtudod…. 😉
Hozzávalók
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 tojás
csipet só
1 tk vanília kivonat/vagy aroma/
6 dkg étcsokoládé
1 szép nagy körte
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej/tejszín
Tetejére
3-4 ek cukor
1 tk fahéj
A puha vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót és a vanília aromát és ezzel is jól eldolgozzuk. A sütőport a lisztben elkeverjük, majd ezt is a tésztánkhoz adjuk, elkeverjük, és a tejjel/tejszínnel “fellazítjuk” a tésztát. Beleforgatjuk az apróra vágott étcsokit és a szintén apróra vágott körtéket. Muffin papírokba kanalazzuk. (Pont elég lesz a tészta a 12 lyukú formához.) Tetejüket megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral, és 200 fokon kb. 25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Facebook-on pedig itt vagyok, ha keresnél…
A muffin alapreceptjét már jó ideje használom, eredetileg TücsökBogár oldalán bukkantam rá, azóta többnyire csak a belekerült dolgokon változtatok…