Málna, túró, keksz… aztán ebből egy kis fagyi. Jöhet? 🙂
Tudom, hogy szerettétek a málnás sütés nélküli tortát a blogon, gyakorlatilag ez a torta szülte az ötletet, meg néhány, a tálkában árválkodó keksz. A málna és a túró párosítása most sem volt igazán kérdéses. Nem cifráztam túl ezt sem, ugyanolyan egyszerű, mint a többi fagylalt, amivel eddig megismertettelek titeket. Ami fontos, az ennél a fagyinál is fontos, hogy a túlzott jegesedés elkerülése végett át kell kevergetni! Tehát ne késő este álljatok neki (mint én), mert a kevergetés idejére elálmosodtok, és másnap úgy jártok, hogy csak jégcsákánnyal tudtok gombócnak nem mondható törmelékeket faragni 😀 Kisebb harcot vívtam ezért a 4 gombóckáért, de megérte, mert maga a fagyi isteni finom! Szóval este ne! 🙂 Napközben mehet a móka!
Hozzávalók
20 dkg málna
4 ek porcukor
(ha nem elég édes, akkor több)
15 dkg túró
20 dkg tejföl
1 dl tejszín
keksz
(nem háztartási, valami omlósabb fajta)
Végy 2 tálat. 🙂 Az egyikben verd fel a tejszínt. Nyugodtan használd el a 2 dl-t, ha olyan kis dobozosod van, elfér a fagyiban. Én maradékot használtam, ezért csak 1-et írtam. A másik tálba tett a málnát, a porcukrot, a túrót és a kekszet. Botmixerrel az egészet dolgozd össze, hogy a keksz is összemorzsolódjon, és a túró se legyen nagyon darabos. Mehet hozzá a tejföl, majd a felvert tejszín. Dolgozd össze, kóstold meg. Ha nem elég édes, akkor mehet még bele porcukor. Tedd egy dobozba, amit utána be tudsz tenni a fagyasztóba. Hagyd ott egy órát, vedd ki, és botmixerrel essél neki újra. Ezután fél óránként ismételd meg egészen addig, amíg már nem tudod, mert megfagyott 🙂 Tálalás előtt negyed órával érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben tudd adagolni. Tálaláskor szórhatsz rá még kekszmorzsát, rusztikusan összetörve, és málnát is dobálhatsz rá, ez utóbbi nálam már elfogyott. Jó fagyizást, szép napot Mindenkinek! 😉
Gyertek Facebook-ra, hogy első kézből értesüljetek az új bejegyzésekről! 😉