Új dimenzió a lángosok világában…
Nem csalás, nem ámítás, 5 perc alatt összeállítod a tésztát, és 10 perc alatt kisütöd. Isteni finom, enyhén roppanós a kérge, belül mégis puha. Ha extra fűszerekkel dúsítod, tovább fokozható az élvezet! Nálunk most pizzás lángos készült, az egész család imádta!
Nyilván más ízvilágot kapunk, mint a strandokon kapható lakókocsis lángos. De mi úgy ítéltük meg, hogy van ugyanolyan jó…. sőt, megkockáztatom, hogy nekem tán jobban is ízlett. Ugyanis kevés helyen lehet kapni igazán jó lángost. Nálunk itt a városban van egy törzshelyünk, néha-néha megfordulunk ott, isteni finom a lángosuk. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Átsült, se nem vékony, se nem vastag, nincs lyuk a közepén, harapható, és nem tocsog az olajban.
Most is épp ilyen lángosért készültem, de zuhogott az eső. Viszont az idő sürgetett, úgyhogy tettem egy kísérletet a sütőporos változatra. Lesz folytatása, én oda voltam meg vissza tőle, és a pizzás fűszerkeverék a tésztájában egyenesen rabul ejtett. Próbáljátok ki, szívből ajánlom. Nem fog tocsogni az olajban, harapható, kissé ropogós lángosokat fogunk kapni, ami üresen is eteti magát, és nem feltétlenül igényel feltétet a tetejére. De nyilván nem rontunk vele rajta! 😉 Próbálgassátok, szeressétek, remélem nektek is kedvencetek lesz!
Hozzávalók
40 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék
(elhagyható)
3 ek olíva olaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz
A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Az íze isteni finom lesz! Jó étvágyat hozzá!
Gyertek Facebook-ra, hogy ne maradjatok le az új receptekről! 😉
Szia, én zsírt használok olaj helyett (az olajat nem tudom feldolgozni, a zsírt igen), mennyivel lehet kiváltani az olajat? A sütőpor íze nagyon érződik a tésztán? Nagyon érdekelne az eredmény. 🙂 Előre is köszi a választ!
Szia. Semmilyen olajat nem használsz? (Én tésztába olíva olajat szoktam tenni.) Igazság szerint nem próbáltam zsírral, de ugyanannyi olvasztott zsírt tennék bele, mint amennyi olajat. A végső állagról nem tudok nyilatkozni, de szerintem működnie kell. Ha kérhetlek, mindenképp írd meg, milyen lett! 😉 A sütőport egyáltalán nem érezni rajta! 😉 Szép napot, HahoPihe
Igazából állati eredetű zsiradékot használunk csak (zsír, vaj). Akkor – most úgyis nyár van, nem lesz nehéz olvasztott zsírt előállítani 🙂 – valamelyik nap megcsinálom és referálok. Nagyon szeretjük a lángost és nagyon kíváncsi vagyok 🙂 Szép napot neked is 🙂
Sziasztok! Biztos nagyon finom lehet kiszerettem volna próbálni de még kimásolni sem engedi a receptet! Nem tudom minek a reklám ha nem másolhatom ki!!!
Kedves Mária! Sajnálom a kellemetlenséget, ha a receptre van szükséged, írj bátran a hahopihekonyhaja@gmail.com címre, és átküldöm neked a recepteket, bármelyiket, amire szükséged van. Vagy ha van nyomtatód, akkor a receptek neve mellett találsz egy ikont, és ki tudod nyomtatni. Vagy ha lementenéd, a kedvencek közé is teheted az adott linket. A másolásvédelem azok miatt a csaló oldalak miatt van beállítva, akik abból élnek, hogy a bloggerek által hosszú munkával összeállított bejegyzéseket egyetlen mozdulattal ellopják. Az oldalon lévő reklámnak igazán semmi köze semmihez, nyilván nem fontos, de elmondom, hogy a reklámokból nekem egy fillér keresetem sincs, nem én tettem ki őket az oldalamra, a blogfelület szolgáltatója rendelkezik ezzel a joggal, így a bevétel is őt érinti. Szép napot, és írj bátran, ha kérdésed van, szívesen válaszolok bármire! HahoPihe
Kedves HahóPihe! Köszönöm szépen a lángos receptet aranyos vagy elfogom készíteni!
Szia! Megcsináltam és nagyon ízlett! 🙂 Én olívaolaj helyett sima olajat használtam. Tejföllel, sajttal tálaltam. Azt tapasztaltam, sok fűszert fel tud venni, sót, borsot, fokhagymaport is akár, ízlés szerint. Köszönöm a receptet! 🙂
Szia! Szuper, nagyon örülök! 🙂 Igen, szerintem is mehet bele sok fűszer, ezért szeretem pl. pizzásan csinálni, mert az amúgy is elég intenzív, és fura, de jól passzol hozzá 🙂 Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat, ennek mindig örülök! 😉