Na tegye fel a kezét, aki nachos függő! Van egy jó hírem, ezt is elkészíthetitek itthon. Azt nyilván tudjuk, hogy ezek a sós rágcsák sose lesznek 100%-ig olyanok, mint a bolti, de ezzel együtt gyanítom azt is tudjátok, hogy miért 😉 De ízfokozóktól mentes nachos is lehet ugyanolyan jó, vagy még jobb. 2 féle módon is elkészíthetitek, én most az olajban sült verzióról hoztam nektek fotót, de készítettem már sütőben is, ennek is leírom a mikéntjét.
Hozzávalók
15 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
1 tk só (+ fűszerek)
1/2 tk sütőpor
2 ek olíva olaj
~ 2 dl víz
A liszteket a sóval (itt adhatjuk hozzá az egyéb fűszereket is) és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a langyos vizet, amellyel egy nem ragacsos, de puha tésztát gyúrunk. A tésztából kis gombócokat csípünk le, ezeket folyamatosan lisztezett felületen a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. Mint a papír, olyan vékonyra. Pizzavágóval vagy éles késsel négyzeteket vágunk, majd felezzük a négyzeteket.
Ha sütőben sütjük: én be szoktam olajozni a sütőpapírt, arra ráterítem a háromszögeket, a tetejüket is vékonyan (csak úgy épphogy) egy ecset segítségével beolajozom. Kb. 200-220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és pirulásig sütöm. (Nagyjából 10-12 perc)
Ha olajban sütjük: forró olajba dobáljuk a háromszögeket, kb. 1 perc után megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja az olajat.
Tanács: akárhogy sóztam a tésztát, nekem mindig hiányzott a “külső” ízesítés. Amit olajos sütés esetén úgy értem el, hogy rögtön miután kiszedtem a papírra, megsóztam még, így a még forró chipsekre ráragadt. A sütős változatnál pedig amikor megkentem a tetejüket olajjal, akkor még rásóztam egy keveset.
Jó sütögetést, jó mozizást, vidám rágcsálást!
Facebook-on ha keresel, itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája
Korábbi DIY bejegyzéseket megtekintheted IDE KATTINTVA!