Mostanában, mint láthattátok, kicsit rákaptunk a krémlevesekre…. ennek roppant egyszerű oka az, hogy eddig bármiből készítettem krémlevest, azt biza a gyerekek megették 🙂 Úgyhogy felkerült az elkészítendők listájára a semmilyen formában eddig el nem fogyasztott karfiol is…. Tesóm is nagyon ajánlgatta ezt a sárgarépa krémlevest, úgyhogy el is készítettem a már megszokott módszerrel…. Húslével az igazi, de ennek hiányában húsleves kockával dolgozhatunk (ha nem vagytok túlzottan ellene….).
Hozzávalók
4-5 db répa
1 kis fej hagyma
húsleves
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
tetejére reszelt sajt
Nem egy bonyolult étel… 🙂 A répát apróra kockázzuk, az egészben (vagy vágjuk 4 felé) hagyott hagymával feltesszük főni annyi húslével, ami kényelmesen ellepi. Sózzuk (ha a húslé nem sós önmagában), borsozzuk, és a répát puhára főzzük. Ha kész, az egészet botmixerrel pürésítjük, a hagymával együtt. Hozzáöntjük a tejszínt, rászórunk egy kevés szerecsendiót, és újra forrásig főzzük. Forrón/melegen, reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!