Bár gyerekként imádtam a menzás változatot is, ez itt igazán habosan könnyű szerkezetű, próbáljátok ki!
A rizsfelfújt alapból egy gluténmentes étel. Azonban egy gluténérzékeny mégsem eheti ezt akárhol és akármikor, mert fontos az, hogy hogyan készült, milyen körülmények között. Itthon garantálni tudom Hannának, hogy bátran eheti. 🙂 A rizst alaposan átválogatom, többször átmosom és csak olyan eszközökkel/formában készül, amely nem látott előtte glutént, vagy extra alaposan van elmosva. Erről szól a mi kis életünk. 🙂
A rizsfelfújt egyébként desszertként, vagy egy tartalmas leves után második fogásként is bátran fogyasztható.
Hozzávalók
8 dl tej
5 dkg vaj
2 tk vanília aroma/kivonat
2 dl rizs
3 tojás
15-20 dkg cukor
csipet só
reszelt citromhéj
rumba áztatott mazsola
(opcionális)
A 8 dl tejet elkezdjük forralni az 5 dkg vajjal és a 2 tk vanília aromával. Ha már kellően forró, hozzáadjuk a 2 dl rizst és odafigyelve, kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzzük. A tojásokat szétválasztjuk. 3 tojássárgáját 15-20 dkg (ízlés szerint) cukorral kikeverjük és a rizshez keverjük. A 3 tojásfehérjét pedig egy csipet sóval keményre verjük és hozzáforgatjuk ezt is a rizshez óvatosan. Reszelt citromhéjat és rumba áztatott mazsolát adhatunk hozzá (a mazsolát mi kihagyjuk, mert a gyerekek nem igazán szeretik.)
A masszát sütőpapírral bélelt, kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük és 180 fokos sütőben megsütjük. Kihűlve szépen szeletelhető. Kínálhatjuk csokiszósszal, eperöntettel, vagy bármivel, amivel jól esik. 🙂
Gyertek Facebook-ra is, van, amikor ott vagyok aktívabb, mint a blogon. 🙂 Instatgramon is követhettek, nem haragszom érte. 🙂
A blog működését a Receptneked.hu biztosítja!