Sitty-sutty, pikk-pakk és kész…. 🙂
Túl sok körítést nem igényel a recept, egyszerű és elronthatatlan. Fontos, hogy megfelelő tésztával dolgozzatok, én a Tante Fanny-t jó szívvel ajánlom, de ha másra esküsztök, az se gond. 🙂 Mindig mondom (és ez most sincs másként), a hűtőben/fagyasztóban leledző előre gyártott tészta igen jó barátunk tud lenni – és ez életre szóló barátság! 🙂
Hozzávalók
1/2 kg túró
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
nutella
2 csomag leveles tészta
1 tojás a lekenéshez
porcukor a szóráshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A túrót a tojással és a cukrokkal kikeverjük. A leveles tésztát kitekerjük és egyforma négyzeteket vágunk belőle (kb. 6-6 db fog kijönni). A túrót elosztjuk a tésztanégyzeteken, majd mindegyik tetejére halmozunk egy kis nutellát (ez persze el is hagyható).
A négyzetek 4 sarkát felhajtjuk és középen összecsípjük, kicsit összenyomogatjuk. Az így kapott batyukat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.. Tetejüket felvert tojással picit megkenjük, majd a forró sütőbe téve szép ropogósra sütjük.
Hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
FACEBOOK-on is megtaláltok, meg az INSTAGRAMON is, keressetek bátran! 🙂