Rettentően egyszerű, mégis mutatós finomságot hoztam, mely ezúttal kész linzertésztával készült – Tante Fannyéktól
Hozzávalók
1 csomag Tante Fanny csokis linzer tészta
60 gramm pudingpor
6 dl tej
10 dkg vaj
6-7 ek cukor
őszibarack (konzerv)
1 nagy ek mogyorókrém
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A kész linzertésztát kinyújtottam lisztes munkalapon egy szögletes (28×20 cm-es) piteforma méretére. Vagyis valamivel nagyobbra, hogy az oldalára is kerüljön. A piteformát nagyon vékonyan kikentem vajjal, majd beleigazgattam a a tésztát és az oldalán is szépen belenyomkodtam. (Ha tökéletes sütire vágyunk, akkor fedjük be a tésztát sütőpapírral és szórjuk meg nehezékkel – pl. bab, rizs, gyöngy, stb. – hogy szépen megtartsa a formáját. Én ezt a lépést kihagytam, picit az oldala a tésztának lecsúszott sütés közben, de ez az élvezeti értékén semmit se rontott.)
A tésztát a forró sütőbe téve kb. 10-12 perc alatt megsütöttem.
A barack befőttet alaposan lecsepegtettem, majd felszeleteltem. A kisült és kihűlt tészta tetejére sorakoztattam a barackszeleteket, majd elkészítettem a pudingot.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kevertem. Fokozatosan hozzáadtam a többi tejet is, majd lassú tűzön sűrűre főztem. Amikor elkészült, beledobtam 10 dkg vajat és addig kevergettem, amíg el nem olvadt. Még forrón ráöntöttem a barackkal borított tésztára a pudingot.
1 nagy evőkanál mogyorókrémet mikróban pár másodperc alatt folyósra melegítettem, majd foltokban rácsurgattam a pudingra. Egy villasegítségével márványosra húzogattam a pudingban a nutellát.
Néhány órát tartsuk hűtőben, de a legjobb egy egész éjszakára. Mi nem nagyon bírtuk kivárni, hogy a puding kellően átjárja a tésztát, így a felét megettük ropogós linzer alappal, de az egész család egyöntetűen megállapította, hogy másnap sokkal finomabb volt, amikor a tészta már igazán puhává vált.
Vidám sütögetést kívánok, gyertek FACEBOOK-ra is!
Köszi Tante Fanny a sok-sok nyereménytésztát! 🙂