Helló ősz, helló fahéj illatú sütik…. 🙂
Múltkor vettem szilvát, habár tudtam, hogy időm sem lesz felhasználni, így gyorsan lefagyasztottam. Ezek a fagyasztott szilvák ma tök jó uzsonna alapot adtak egy kis piskótába rejtve.
A gyerekek nagyon szeretik ezt az egyszerű édességet, általában pikk-pakk elfogy. Finom, puha, levegős a piskótatészta, ezen nem is szoktam változtatni, így szeretjük. A hagyományos piskótával ellentétben ebben van víz és olaj is. És így lesz tökéletes…. 🙂
Hozzávalók
4 tojás
15 dkg cukor
1 dl víz
1 dl olaj
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só
1 mk őrölt gyömbér
szilva
fahéj
1 ek porcukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A szilvákat kimagozzuk és egy tálba tesszük. Fahéjas porcukorral megszórjuk, átforgatjuk és félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is jól kikeverjük, majd a vízzel is. Beleszitáljuk a sütőporral és gyömbérrel elkevert lisztet, csomómentesre kavarjuk és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy 30×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a piskótatésztát, majd a tetejére elosztjuk a fahéjas szilvát. Betesszük a forró sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, amikor már nem ragad a hústűre a tészta, akkor jó.
Porcukorral meghintve kínáljuk.