Ha nem ragaszkodsz 10 körömmel a kelt tésztához, vagy ha csupán sietsz és gyorsan szeretnél finomat, akkor ne tétovázz! 😉
(8 db-hoz)
40 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
1 tk só
3 ek olívaolaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz
8 db virsli
sütéshez olaj
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt és annyi langyos vizet, amennyivel rugalmas, puha tésztát tudunk gyúrni.
A kapott tésztát 8 egyenlő részre elosztjuk, egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra, valamivel nagyobbra, mint a virsli hossza. Rátesszük a virsliket, behajtjuk a 2 rövidebb végét (ráhajtjuk a virslire) és feltekerjük. A tekerés végénél a tészta szélét ujjainkkal vizezzük be, így hajtsuk rá, hogy a tészta jobban összetapadjon.
Forró olajban, közepesnél valamivel kisebb lángon szép világosra sütjük minden oldalról. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.
Nem egészen olyan, mint egy kelt tésztás lángos, de rendkívül finom a tésztája, és nagy előnye, hogy egyszerű, bármikor pillanatok alatt összedobható, ráadásul olcsó.
Vacsorára, vagy egy kiadós leves után második fogásnak is kiváló.