Az aranygaluska nagy favorit a gyerekeknél, de lássuk be vannak olyan napok, amikor egyszerűen nincs idő megvárni, míg megkel a tészta. 🙁 Így történt ez a minap is, amikor beígértem nekik, de nem sikerült megvalósítanom. Helyette készült “pótlékként” a diós guba, és lám, senki se panaszkodott. 🙂
Hozzávalók
10 db szikkadt kifli
1 liter tej
cukor
20-30 dkg darált dió
A tejet ízlés szerinti cukorral felforraljuk. A darált diót cukorral elkeverjük. (A tejben is van már cukor, azért ne édesítsük túl, úgyhogy mértékkel! 😉 )
A kifliket felkarikázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe leteszünk alulra 1 réteget. Jól meglocsoljuk a cukros tejjel és megszórjuk a cukros dióval. Újabb réteg kifli, tej, dió. Egészen addig, amíg minden el nem fogy.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percet süssük, amíg a teteje egy kis színt kap.
Vanília sodóval kínáljuk.