Egyszerű piskóta, mely ezer módon variálható. Ezúttal került bele mindenféle földi jó…. 🙂
Amikor édességre vágyunk, de nincs kedvünk receptet keresgélni, meg sietünk is, akkor a piskóta mindig tökéletesen beválik erre a célra. Időnként változtassunk az ízesítésen, és akkor garantáltan nem fogjuk sose megunni. 😉 Olajos piskótát sütöttem, aminek igazán könnyű, laza szerkezetű a tésztája, ami önmagában is elég élvezetet nyújt (pl. torták alapjául), de feldobva ezekkel a finomságokkal igazán finom csemege lesz belőle.
150 g cukor
240 g liszt
20 g kakaópor
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 100 g cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már kezd összeállni, fokozatosan hozzáadva a maradék 50 g cukrot, keményre verjük.