Isteni téli csemege tömény csokival a közepén! Mindez 15 perc alatt! 😉
Pont ideális az előttünk álló, sok havat ígérő 7végére! 😉 Ha kihűlt, akkor se keseregjünk, a tömény csoki okozta élvezet akkor is megmarad, legfeljebb nem folyós, hanem sűrűbb halmazállapotban. Megkóstoltam, úgy is isteni. 🙂
Hozzávalók
10 darabhoz
30 dkg liszt
1 ek porcukor
6 ek olvasztott vaj
csipet só
1 tk sütőpor
kb. 12 ek víz
20-25 dkg étcsokoládé
tetejére porcukor
sütéshez olaj
A lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és annyi vizet, hogy egy rugalmas, könnyen nyújtható, de semmiképpen sem ragacsos tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből kis gombócot formálunk, majd szilikonos munkalapon (vagy enyhén lisztezett felületen) téglalap alakúra kinyújtjuk.
Mindegyik téglalap közepére csokikockákat rakunk. (Nekem 5 kocka fért bele.) A 2 rövidebb végét ráhajtjuk a csokira, majd az egyik hosszabbik végét behajtjuk közepéig. A másik végét picit bevizezzük az ujjunkkal, és azt is ráhajtjuk gondosan összeragasztva a tésztát. /Bocsi a fotókért, nagyon siettem./
Ezt megcsináljuk a többi darabka tésztával is.
Ha kész, forró olajba tesszük először a hajtással lefelé, és közepes lángon mindkét oldalát szép ropogósra sütjük.
Picit hagyjuk hűlni, mert nagyon forró a közepe, majd porcukorral meghintve kínáljuk. Ha véletlenül maradna pár darab, ami kihűl, akkor se aggódjunk, mert bár a csoki nem lesz folyós, de így is nagyon finom.
FACEBOOK-ON ITT TALÁLSZ, GYERE, VÁRLAK! 😉
TÖBB EZER RECEPT MÁR A RECEPTNEKED OLDALÁN!